fredag 30 januari 2009

Veckan som gått


Ja då var det snart lördag igen. Nu är klockan 00.08 och jag sitter inte ensam uppe framför datorn, utan min kära make är också uppe. Ska berätta lite vad som har hänt nu i veckan.

Ja i söndag så var det ju skidskytte på TV och vi fick ett guld, det var Helena Jonsson som var så himla duktig denna tävling och tog ett efterlängtat GULD. Fast vi hade kunnat fått ett brons också men så bidde det inte. På herrsidan så blev det inga höjdar resultat, men vi ser fram emot några medaljer i VM som börjar om några veckor.
På kvällen blev Amanda dålig, hon kräktes massor lilla "skruttan". det gör ont i ens hjärta när en lilla barn är sjukt.

På månadgen mådde hon lite bättre, vi var på stan och handlade semletårta som vi tog med in till grannarna och åt.

På tisdagen vaknade jag av att jag mådde illa och var dålig i magen. stannade inne hela dagen och spenderade mycket tid på toan. Mikael bestämde att han skulle ta pappadag på onsdagen.

Och det var väl tur för på natten till onsdagen så blev han magsjuk, sprang som ed tok fram och tillbaka från säng till toa. Roder var och handlade lite till oss idag eftersom vi båda var sjuka. fast jag kunde börja att äta lite iallafall.

Torsdag mådde jag super och bestämde mig för att ta Amanda och gå till Lilla My och kolla in gåstolen som hon har där. Väl när vi kom dit så blev det lite kläder och gåstolen, som körs hem till mig på måndag.
Mikael mår bättre nu och har kunnat äta mat, men blir hemma från jobbet imorgon iallafall.
Emma smsade mig idag, hon har fått en liten son, som var ur gullig. Vi ska ta en fika så fort hon känner sig redo för det.

Och så var det fredag, jag åkte ner på stan med Amanda och hämtade ut gåvopaketet från Lindex. jag passade på att handla hem lite matvaror när jag ändå var i närheten av en mataffär. Väl hemma så fikade vi och sen så städade vi hela nedervåningen.
Har tagit det lugnt resten av dagen. Amanda har badat badkar som hon verkligen gillar, hon blev sur när vi tog upp henne och satte på pyjamasen.

Sov gott skriver mer imorgon

lördag 24 januari 2009

Godmorgon


Nu är klockan snart halv åtta på morgonen och vi är vakna hela familjen. Som vanligt så var jag uppe lite längre än alla andra igår, satt vid datorn en stund och så såg jag några avsnitt av "Vänner".

Idag ska vi inte göra så himla mycket, ska sätta upp mina nya gardiner som jag fick hem från Jotex i fredags, och så ska maken gå och handla, sen självklart ska vi se på skidskytte.

Ja tänk att jag knappt visste var skidskytte va för bara ett par år sedan och nu ser vi varenda tävling som går. Igår så fick ju Björn Ferry guld, han liksom bara flög fram i spåret. Och i fredags så fick han ett silver. Det är en bra början fram till VM. Undra sa flundra om vi kommer att få fler guld. Vem vet vi kanske kommer att få nått idag, det är ju två masstarter i dag.

Nej nu ska jag ta och dricka en stor kopp kaffe, återkommer kanske senare med lite referat från dagen skidskytte.

Ha det bra så länge.

torsdag 22 januari 2009

Öppna förskolan och spruta

Skriver bara en liten snabbis idag, men jag behöver ju inte tala om hur det är nu. Att jag är vaken och att dom andra sover.

Idag har Amanda och jag varit på öppna förskolan hela förmiddagen. Hon träffade sin BVC"tant" för en kontroll, det var mätning och vägning och sen fick hon sin andra vaccinationsspruta. och min underbara lilla "skrutt" sa inte ett ord. Efter det åkte vi ner på stan och "ögonshoppade", hittade lite saker som jag ska köpa imorgon.

Nu ska jag se en film eller nått innan jag kryper till kojs.

Kram och puss så länge för idag

onsdag 21 januari 2009

Ja då sitter man här igen som vanligt framför datorn och familjen sover. jag tycker det är så himla tråkigt när Mikael går och lägger sig tidigt. Två kvällar på raken har han gått och lagt sig vid 20.00, men vad ska man göra åt det. Vill ju inte att vi ska bli osams bara för den skullen. Men man behöver ha den lilla tiden man kan tillsammans när Amanda väl har somnat, men ska han alltid gå och lägga sig så tidigt så blir det ca 10 min vi får tillsammans när hon har somnat.

Idag har Amanda och jag varit på Öppna förskolan. det var inte så himla många barn där idag, bara 5 killar och 3 tjejer. Kewin och hans mamma var där så det var nån som man kände igen väl, dom andra har man sett ibland, inga som man pratar jätte väl med. Amanda är så duktig, hon var glad hela tiden förrutom när vi skulle klä å¨oss och gå hem. Hon gillar inte riktigt det där när man ska klä på henne, men jag tror det är nått som alla barn gärna ogillar.

Sen pratde jag med min mamma och det är nu klart att den 28 januari får vi igång våran hemtelefon, det var på tiden har fått vänta i snart 10 veckor på att den skulle kopplas in. men bättre sent än aldrig

Nej nu ska jag gå ner och plocka ur tvättmaskinen och sätta mig en liten stund framför TVn och sen är det dax att gå och sova. det är mysigt att krypa ner i sängen brevid maken och dottern.

Kram så länge!

tisdag 20 januari 2009

Mitt första blogg inlägg

Jag har aldrig skrivit in nån blogg förut så jag man kan väl säga att jag är "oskuld" på detta område. men nån gång ska ju vara den första. Jag sitte uppe och kan inte sova, alla andra här hemma sover sen länge tillbaka, min man, min älskade lilla dotter och våra tre katter. det har varit så nu dom senaste kvällarna, jag sitter uppe länge själv medan dom andra sover. det är väl det som kallas att vara en kvällsmänniska. nej nu måste jag ta mig i kragen och försöka att gå och lägga mig, fast det förstås man kanske orkar med att se på ett avsnitt av Vänner.